Därför är digitala valutor populära att handla

Digitala valutor som Ether och Bitcoin har rusat i både värde och popularitet. Ether som handlas på mjukvaruplattformen Ethereum och bitcoin bygger på liknande tekniker. Både bitcoin och Ether är helt oberoende och ingen central administration kontrollerar dem.

Efterfrågan på olika kryptovalutor som Ethereum och bitcoin har den senaste tiden ökat markant. Det var en bit in på 2000-talet som kryptovalutornas popularitet tog fart ordentligt. Ether är tillsammans med bictoin det största kryptovalutorna som finns i dagsläget. Det finns dock en rad olika andra kryptovalutor tillgängliga på marknaden. När det kommer till Ethereum är det Ether som är själva kryptovalutan. Ethereum är plattformen där Ether används. Om du är intresserad av att läsa mer om Ethereum och Ether kan du gå in på https://bt.cx/sv/ethereum-ether/ för att få matnyttig information.

Ether baseras på blockkedjeteknik

Mjukvaruplattformen Ethereum gör det möjligt att handla Ether som är en avancerad kryptovaluta ur ett tekniskt perspektiv. Säkerheten på plattformen är oerhört stark. Tekniken som Ethereum är uppbyggd på liknar bitcoin. Ether är baserad på blockkedjeteknik, precis som bitcoin vilket innebär att ny kryptovaluta arbetas fram genom olika matematiska uträkningar och mycket datorkraft även kallad mining. Olika miners tävlar mot varandra för att få slutföra en transaktion. När en uträkning är färdig hamnar den i ett block som sedan finns i blockkedjan för evigt. Blockkedjan är transparent och väldigt svår att i efterhand ändra på. Ether kan förvaras på olika sätt bland annat i en digital plånbok på en dator eller hos en tredje part.

Tips när du ska köpa Ether:

• Införskaffa kunskap om hur Ethereum och Ether fungerar.
• Ha koll på dagens kurs.
• Handla Ether från en säker handelsplats.

Digitala valutors värde kan svänga kraftigt

Ether och andra kryprovalutor är väldigt volatila, det vill säga att kursen snabbt kan svänga. Det är viktigt att ha koll på svängningarna innan du handlar en kryptovaluta. När du ska handla Ether är det precis som med andra investeringar viktigt att ha kontroll på risken. Att en tillgång har ökat i värde historiskt sätt behöver inte betyda att den trenden fortsätter. Därför är det alltid viktigt att ha insikt och kunskap i tillgången du äger. Det är av vikt att handla från säkra handelsplatser när du handlar kryptovalutor för att inte riskera att förlora dina pengar du investerat.