Fixa moderna lösningar till nyckelhanteringen på företaget

I vissa företag, särskilt inom vissa branscher, så hanteras det många nycklar. Detta är till viss del en säkerhetsrisk, som kan framstå som oundviklig. Men så behöver det inte vara – det finns nämligen flera smarta och moderna lösningar som gör nyckelfrågan så väl säkrare som smidigare, som inte är särskilt komplicerade att ta in. Här hittar du några bra exempel på sådana.

Close-up,Of,Hand,Of,Realtor,Woman,Is,Holding,Key.Det rekommenderas starkt att du ser över hur du och ditt företag sköter hantering av nycklar, för att undvika att de utgör en helt onödig risk. Exempelvis så är det bra att i de fall som det fungerar och är praktiskt byta ut nycklarna mot exempelvis ett digitalt kodlås, för att undvika att nycklarna tappas eller förläggs någonstans.

Lösningar för fysiska nycklar som inte kan bytas ut

I de fall som nycklarna måste has kvar – exempelvis om ditt företag hanterar kunders bilnycklar – så är det väldigt viktigt att du investerar i ett system som håller dem säkra och organiserade:

”Att skydda bilnyckeln är nästan viktigare än att skydda själva bilen”,
säger polischef Eero Heino till Svenska Yle. En bra lösning är att skaffa ett säkert nyckelskåp som utöver bra organisation av nycklarna även registrerar när nycklar tas ut och lämnas in, samt av vem, och för en logg över det som du sedan kan läsa på din dator. Skåpen har även fördelen att de är framtidssäkrade: de går att expandera efter hand som du behöver hantera fler nycklar åt gången, vilket gör dem till en sund investering.