Vikten av att ha en digital närvaro på nätet som företagare

Vi rör oss allt mer på nätet. Söker vi en tjänst är det troligt att det första vi gör för att hitta en sådan är att söka på nätet. Med det i bakhuvudet säger det sig själv att du som företagare idag måste ha en digital närvaro för att kunna konkurrera effektivt. Här berättar vi hur du går till väga för att ordna en bra hemsida.

Visst är det viktigt för många företag att synas på digitala plattformar såsom Instagram och Facebook, men det räcker inte riktigt. En egen hemsida där dina kunder kan fördjupa sig i dina tjänster och kanske till och med köpa dem är mycket viktig. Eftersom e-handeln fortsatt ökar är nätet idag en viktig plats att befinna sig på som företagare. Tyvärr är det många som drar sig för att bygga en hemsida till sitt företag eftersom de känner att de inte har kunskapen. Då är det perfekt att vända sig till en kunnig webbyrå, till exempel Drupal webbyrå som arbetar med Drupal CMS.

Vad är CMS?

Förkortningen CMS står för Content Management System, det vill säga innehållshanteringssystem. Det är också denna typ av innehållshanteringssystem man arbetar med på webbyrån Drupal, bland annat när man bygger din hemsida. I hemsidesammanhang har CMS många fördelar. Bland annat behövs inga externa program för att hantera din hemsida, bara en webbläsare. Det finns också en tydlig gräns mellan innehåll och design när man använder sig av CMS, något som gör att det är enklare att publicera innehåll på ett enhetligt vis. Sist men inte minst så kräver CMS heller inte speciellt mycket kodning, något som kan vara skönt för novisen. Trots det kan det förstås kännas krångligt att själv bygga sin hemsida. Då är det skönt att veta att det finns bra hjälp att få.

Fördelar med CMS

• Kräver inga externa program
• Reducerar behovet av kodning
• Hög säkerhet
• Öppen källkod

Därför ska du ta hjälp av Drupal webbyrå

Som företagare har du säkert ganska smått om tid på dagarna. Det är mycket som du ska hinna med, till exempel inköp, bokföring, kontakt med kunder och så vidare. Att då också sätta dig ned och designa samt publicera en hemsida kan kännas övermäktigt. Då finns Drupal webbyrå där till din hjälp. De kan hjälpa dig med allt från att utforma hemsidan till att underhålla den så att du kan lägga din värdefulla tid på sådant som du verkligen är bra på. Passa också på att träna på att bli en riktigt bra digital kollega till dina medarbetare så kommer du snart att känna dig riktigt hemma i den nya, digitala världen.

Digital närvaro viktig vid rekrytering

Förutom för att sälja dina varor och tjänster är din digitala närvaro viktig på ytterligare ett sätt, nämligen i rekryteringssituationer. När du vill anställa ny personal är det viktiga att de kan hitta dig på nätet och lära känna ditt företag. Chanserna är mycket större att du får sökande som verkligen är intresserade av ditt företag om de kan läsa på om det i förväg. Du kan som företagare dessutom också kommunicera ditt företags identitet med en tydlig, digital närvaro.