Så inreder du konferensrummet på bästa sätt

Inredningen i ett konferensrum spelar en stor roll för mötesupplevelsen. Konferensrummet ska vara välgenomtänkt med sköna möbler, funktionell utrustning och bra luft. Tänk på allt från whiteboardtavlor till eluttag för att få till en bra konferensmiljö.

Att ha ett funktionellt konferensrum är a och o för lyckade möten. Det är viktigt att anpassa inredningen och sakerna som finns i konferensrummet för både digitala och fysiska möten. Numer är båda sorternas möten vanliga. Exempelvis är en whiteboardtavla viktigt att ha. Det finns massor med bra whiteboardtavlor till kontoret som du kan köpa. Hitta en whiteboardtavla som passar bra i just det konferensrum du ska inreda. Whiteboardtavlor är användbara för att skriva upp saker till deltagarna på mötet oavsett om det är ett digitalt möte eller fysiskt möte. Det är även enklare att ge en tydligare bild och förstärka budskapet du talar om med text eller skisser på en tavla.

Saker som är bra att ha i ett konferensrum:

• Whiteboard
• Pennor och anteckningsblock
• En trivsam inredning
• Sköna möbler
• Projektor och projektorduk
• Teknisk utrustning för digitala möten.
• Eluttag

Inred konferensrummet med bra möbler

I ett konferensrum föds nya idéer men det tas även många viktiga beslut i ett sådant rum. En bra inredning i konferensrummet är viktigt. Om konferensrummet är stort är ovala eller runda bord en bra idé. Placera det i mitten av rummet och gör det till rummets mittpunkt. Rektangulära bord är ett klassiskt val som också fungerar mycket bra. I större konferensrum kan det vara fördelaktigt med kopplingsbara bord för att kunna få fler sittplatser vid behov. Eftersom många använder teknik idag under ett möte är det viktigt att det finns eluttag till alla. Det kan även vara viktigt med eluttag i bordsskivan när det är digitala möten eller telefonkonferenser. Att välja stolar som är sköna att sitta i är en väldigt bra idé. Stolar med snurrstativ och som har justerbart ryggstöd är oftast uppskattade. Att sitta skönt är viktigt oavsett längden på mötet. I ett konferensrum är luften väldigt viktig. Se till att det finns en välfungerande luftkonditionering i rummet, speciellt om rummet är mindre. Att inreda med olika blommor som renar luften är också en bra idé. Vid större och längre konferenser kan det vara kul att boka en annan konferens lokal.