Fakturera som konsult utan eget företag

Drömmer du om att starta ett konsultföretag, men har aldrig kommit till skott då det verkar krångligt att driva företag? Idag kan du fakturera utan att ha F-skattsedel, alltså eget företag. Det är ett enkelt sätt att komma igång och du behöver inte spendera en massa tid på bokföring, moms och annan byråkrati som tar tid.

Det är klokt att starta företag. Förutom att det är roligt, så får du en möjlighet att tjäna mer pengar och verkligen förbättra din inkomst. Du får också mer frihet och större kontroll över din tid. Tid är väldigt viktigt. Idag är det lätt att starta en konsultfirma. Du marknadsför dig online och använder dina erfarenheter och kunskaper för att hjälpa både företag och privatpersoner. Problemet kan vara just det lite krångliga med att ha ett eget företag. För att skippa allt krångel kan du istället välja att ta hjälp av Cool Company: då kan du fakturera som privatperson utan företag. Det innebär att du använder Cool Companys F-skattsedel. Du kan göra avdrag för inköp av dator, mobil och bil, samtidigt som du inte behöver hålla på med bokföring eller företagsdeklaration. Det är ett smart sätt att starta ett företag och komma igång med din nya karriär.

Driva konsultföretag

Intresset för att ha eget företag är väldigt stort i Sverige. Varannan ung människa vill bokstavligen driva eget istället för att vara anställd. Möjligheterna har aldrig varit så stora som nu. Tack vare både digitaliseringen och globaliseringen kan du på egen hand starta ett företag och erbjuda dina konsulttjänster. Idag behövs konsulter inom allt:

  • ekonomi
  • marknadsföring
  • inredning
  • effektivisering
  • personlig shopping
  • hur man skapar ett varumärke

Du kan nästan vara konsult inom vad som helst, så länge det finns en efterfrågan. Eftersom det är så många svenskar som vill ha företag finns det också många möjligheter att hitta kunder som vill köpa dina tjänster. Beroende på vilken konsulttjänst du erbjuder kan du även ta uppdrag utomlands.

Starta din konsultverksamhet

När du ska starta din konsultfirma behöver du bara köpa egen domän och hosting. Du måste ha en egen sajt för att verka seriös. Sedan överlåter du allt administrativt till Cool Company. Du kan omgående börja leta efter kunder och marknadsföra dina tjänster. För att lyckas är det viktigt att fokusera på marknadsföring. Det första du ska göra är att ta reda på vilka som är din målgrupp. Eftersom du driver ett företag via Cool Company kan du låta det ta den tid som du behöver. Du bör göra en djupgående marknadsanalys för att både hitta rätt kundgrupp och rätt tjänst att erbjuda. Det kan också vara smart att hitta andra företagare att samarbeta med så att du får in en fot i konsultvärlden. Det svåraste är ofta att få den första kunden. När du väl fått din första kund kommer det att börja rulla på. Förutom att finnas på Linkedin och använda sociala medier, så kan du också skriva bloggartiklar på din sajt. En informativ blogg är ett smart sätt att driva trafik till ditt företag.